Nieuws

Argos Radio: ‘Acuut stress syndroom waar Henriquez aan overleed bestaat niet’

 Drie specialisten en de cardioloog die Mitch Henriquez heeft behandeld zeggen dat het acute stress syndroom waar de 42-jarige Mitch Henriquez volgens twee deskundigen aan is overleden, niet bestaat. Professor Armand Girbes van het VU Medisch Centrum, professor Jan Bakker van de New York University, professor Diederik Gommers van het Erasmus Medisch Centrum en cardioloog-intensivist… Lees meer »

Praktijkvariatie: Mogelijk overbehandeling bij cytologische baarmoederafwijkingen

Mogelijk overbehandeling bij cytologische cervixafwijkingen Er zijn grote verschillen tussen ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra in het aantal operaties bij vrouwen met cervixafwijkingen. Vrouwen worden misschien te snel behandeld bij relatief lichte cytologische afwijkingen, terwijl dit niet nodig is en het wél negatieve gevolgen kan hebben voor toekomstige zwangerschappen. Er is echter geen behandelingsnorm, waardoor het… Lees meer »

‘Huis voor Klokkenluiders moet terug naar af’

Het Huis voor Klokkenluiders moet helemaal terug naar de tekentafel. Van voren af aan moet een nieuwe opzet worden ontworpen voor de organisatie, die mensen wil helpen als zij misstanden bij hun bedrijf of bij de overheid willen melden. Het huidige bestuur vertrekt. Het Huis voor Klokkenluiders heeft op donderdag 14 december de uitkomsten van… Lees meer »

DENK herhaalt beschuldiging ‘eerder stekker eruit’

Commentaar SIN-NL Het siert Kuzu dat hij  dit probleem opnieuw onder de aandacht brengt. Veel Nederlanders hebben te weinig respect voor allochtonen en waarom zouden artsen met hun veelvuldig aanwezige arrogantie hierop een uitzondering vormen? Let wel: na een medische fout weigeren artsen veelal informatie, diagnostiek en herstelbehandeling en SIN-NL sluit niet uit dat door… Lees meer »

‘Nieuwe richtlijnen voor behandeling borstkanker’

Foto: Catharina Ziekenhuis Naar verwachting worden de richtlijnen voor de behandeling van borstkanker in Nederland begin volgend jaar aangepast. De aanpassing volgt op promotieonderzoek van oncoloog Birgit Vriens van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, zo maakte het ziekenhuis woensdag bekend. Ze onderzocht 201 patiënten in 21 Nederlandse ziekenhuizen. Vriens ontdekte dat de volgorde van toediening van de… Lees meer »

Mag Ciske Widijanto te Den Haag als tandarts werken of niet?

Bij controle van namen van zorgverleners van het BIG register aan wie een maatregel is opgelegd lazen we dat aan tandarts Ciske Widijanto op 25 aug. 2016 een berisping is opgelegd en dat zij niet meer mag werken in haar beroep.   Via internet werd duidelijk dat Ciske Widijanto nog steeds werkzaam is als tandarts… Lees meer »

Minder complicaties en sterfte bij patiënten ParkinsonNet

Minder botbreuken, minder sterfte en 11 miljoen aan besparingen. Gespecialiseerde fysiotherapie van ParkinsonNet leidt tot betere zorg tegen minder kosten. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek van zorgverzekeraar CZ in de declaratiegegevens van ruim 4.300 patiënten met Parkinson. Professor Bas Bloem van ParkinsinNet: ‘Patiënten hebben recht op gespecialiseerde fysiotherapie.’ Dat parkinson-patiënten baat hebben bij paramedische… Lees meer »

Minister Bruins weert verbod op implantaat zonder code

Bruins weert verbod op implantaat zonder code Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) is tegen een verbod op het toepassen van implantaten zonder uniforme identificatiecode. De Tweede Kamer had per amendement zo’n verbod willen instellen, maar Bruins voert dat niet door. Het ministerie van VWS wil dat zorgaanbieders vanaf juli 2018 verplicht zijn gegevens aan te… Lees meer »

IGJ: hulp aan jongen die overleed aan overdosis schoot tekort

De organisaties en professionals die betrokken waren bij de hulpverlening aan een 19-jarige jongen die in augustus 2016 overleed door een overdosis, hebben hem geen verantwoorde hulp geboden en onvoldoende toezicht gehouden. Dit concluderen de Inspecties de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en de Inspectie Justitie en Veiligheid (IJV) in een onderzoek naar de zaak.… Lees meer »

Explosie bij huisartsenpraktijk Veldhoven

Bij een huisartsenpraktijk in Veldhoven is maandagavond 11 dec 2017 een explosie geweest. De politie weet niet wat de explosie heeft veroorzaakt.  De pui van het gebouw aan de Windmolen is beschadigd. Het pand is bekeken door specialisten en kan wel veilig worden betreden. (ANP)… Lees meer »

Radiologen Ruwaard verliezen miljoenenzaak tegen curatoren

Twee radiologen van het voormalige Ruwaard van Putten Ziekenhuis lopen miljoenen mis, nu zij het hoger beroep tegen de curatoren van het failliete ziekenhuis hebben verloren. De twee radiologen werkten sinds 1989 en 1993 als vrijgevestigd radiologen in het Ruwaard van Putten Ziekenhuis dat in 2013 failliet ging en daarna een doorstart maakte binnen het… Lees meer »

Sluiting afdelingen verloskunde en kindergeneeskunde Scheper ziekenhuis Emmen week uitgesteld

Sluiting afdelingen ziekenhuis Emmen week uitgesteld De afdelingen verloskunde en kindergeneeskunde van het Scheper Ziekenhuis in Emmen, onderdeel van de Treant Zorggroep, blijven een week langer open. Kinderartsen van het UMCG en de andere Treant-locaties springen een week bij, meldt Treant op haar website.  Vorige week maakte de raad van bestuur van Treant Zorggroep bekend… Lees meer »

Rock Goerdin ex-arts, veroordeelde ‘borstendokter’ naar Hoge Raad en blijft vrij man.

Commentaar SIN-NL Wij “wisten” dat Goerdin zeer waarschijnlijk ondanks zijn veroordeling door het Hof tot 1 jaar gevangenisstraf niet naar de gevangenis zou gaan. De truc is bedacht door het Gerechtshof Den Haag. Dit heeft zeker bewust nagelaten om het arrest uitvoerbaar bij voorraad te verklaren, hetgeen betekent dat in cassatie gaan bij de Hoge… Lees meer »

Minister Bruins wil meer transparantie in kwaliteitszorg

Minstens de helft van de uitkomstinformatie van medisch specialisten moet in 2022 beschikbaar zijn. Dat is het voornemen van Bruno Bruins, minister van Medische Zaken. Kwaliteitsinformatie moet daarmee transparanter worden voor zorgverleners en patiënten. Bruno Bruins, minister voor Medische Zorg, ANP/Remko de Waal Bruins neemt met deze doelstelling het stokje over van zijn voorganger Edith… Lees meer »

Van ontucht verdachte huisarts uit Leiden krijgt langer voorarrest

Van ontucht verdachte huisarts krijgt langer voorarrest Een waarnemend huisarts uit Leiden, die vastzit op verdenking van het maken van foto’s en filmopnamen van ontklede patiënten in de huisartsenpraktijk, zag vandaag zijn voorarrest verlengd. De man wordt tevens verdacht van ontucht met drie minderjarige meisjes in de privésfeer. Dat meldt het OM. De ouders van… Lees meer »