Nieuws

‘Zorgverzekeraar meer dienstverlener dan regisseur’ onvoldoende zicht op kwaliteit

‘Zorgverzekeraar meer dienstverlener dan regisseur’ Ruim tien jaar na de invoering van de van stelselwijziging vervullen zorgverzekeraars nog altijd een beperktere rol dan in 2006 was beoogd. Zo is het zorgverzekeraars niet gelukt om invulling te geven aan de rol van selectieve zorginkopers. Ook blijkt het voor zorgverzekeraars moeilijk om de kosten te beteugelen in… Lees meer »

Celstraffen voor huisarts Albert B. Rotterdam-Oost en oud-fractievoorzitter D’66 Capelle aan den IJssel voor ontucht met 14-jarige jongen

SIN-NL: Wat doet de Inspectie Gezondheidszorg in deze? Uiteraard dient deze huisarts zsm een beroepsverbod te krijgen, als huisarts en als arts, dus doorgehaald te worden in het BIG-register. ———- Hoogvlieter Wim P. (links) en de huisarts stonden gisteren terecht in de Rotterdamse rechtbank. © Eric Elich Celstraffen voor huisarts en oud-fractievoorzitter voor ontucht met… Lees meer »

Huisarts Albert B. (53) Rotterdam Oost krijgt achttien maanden celstraf voor misbruik tiener

SIN-NL: Wat doet de Inspectie Gezondheidszorg in deze? Uiteraard dient deze huisarts zsm een beroepsverbod te krijgen, als huisarts en als arts, dus doorgehaald te worden in het BIG-register. Huisarts krijgt achttien maanden celstraf voor misbruik tiener De rechtbank in Rotterdam heeft woensdag een 53-jarige huisarts veroordeeld voor het seksueel misbruiken van een veertienjarige jongen.… Lees meer »

Ray Moynihan: Let’s stop the burning and the bleeding at Cochrane—there’s too much at stake

Comment SIN-NL A most important acknowledgment of the fact that medical harms (iatrogenic harm) is underreported and under-investigated in medical studies. Quote…..”This is particularly true when it comes to harms such as autonomic dysfunction syndromes and other syndromes that are not reported” ….. It is a very sad and wrong development that Peter Gøtzsche, a… Lees meer »

Europese primeur in Catharina Ziekenhuis: een flexibele stent die in ieder lichaam pas

  Vaatchirurg Van Sambeek plaatst nieuwe stent. Vaatchirurgen van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven hebben voor het eerst in Europa een nieuwe techniek toegepast bij de behandeling van patiënten met een verwijde buikslagader (aneurysma). Bij twee patiënten met een complexe verwijding werd een nieuw type stent (buisje) in de buikslagader geplaatst om het bloedvat te… Lees meer »

Zeeuwse zorginstelling Arduin, Aagtekerke moet van inspectie per direct sluiten

De locatie van zorginstelling Arduin in het Zeeuwse dorp Aagtekerke moet per direct dicht. De Inspectie voor de Gezondheidszorg meldt dat de veertien bewoners met een verstandelijke beperking binnen zeven dagen moeten worden overgedragen aan een andere zorginstelling. Volgens de inspectie zijn medewerkers niet in staat om de juiste zorg te verlenen. Zo springt de… Lees meer »

Brand op SEH in ziekenhuis Roermond onder controle, één persoon gewond

Op de afdeling spoedeisende hulp (SEH) van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond is zaterdagochtend brand uitgebroken. De brandweer kreeg het vuur snel onder controle. Eén persoon is gewond geraakt. De aard van de verwondingen, en of het gaat om een patiënt, is nog niet bekend. “De boel staat blauw van de rook”, meldt de brandweer aan… Lees meer »

Huisarts Maarten B. (38) Leiden, Amstelveen en Schiedam verdacht van ontucht met zeven patiënten

Huisarts verdacht van ontucht met zeven patiënten Een 38-jarige huisarts uit Leiden, die al werd verdacht van het betasten van kinderen in de privésfeer, wordt ook verdacht van ontucht met zeven minderjarige patiëntes. Dat gebeurde volgens het Openbaar Ministerie (OM) in een praktijk in Amstelveen in 2010 waar hij als invalhuisarts werkte. De ontucht blijkt… Lees meer »

Inspectie door het stof in zaak huisarts Nico Tromp Tuitjenhorn

Inspectie door het stof in zaak huisarts Tuitjenhorn De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd is door het stof gegaan in de geruchtmakende zaak rond huisarts Tromp uit Tuitjenhorn uit 2013. De Inspectie heeft in een gesprek met de weduwe van de huisarts excuses aangeboden en is een financiële tegemoetkoming overeengekomen. Dat laat minister Hugo de Jonge… Lees meer »

Werkstraf voor thuiszorgmedewerkster die 80.000 euro stal

Een 47-jarige thuiszorgmedewerkster die in Hoogeveen een hoogbejaarde vrouw 80 duizend euro afhandig maakte, is door de rechtbank in Assen veroordeeld tot een werkstraf van 160 uur. Tussen juni 2014 en maart 2015 nam de thuiszorgmedewerkster uit Ter Apel telkens grote bedragen op van de rekening van haar 84-jarige slachtoffer. De straf valt lager uit… Lees meer »

Heeft spoedarts Kris Permentier (49) Brakel Belgie zijn vrouw vermoord?

Spoedarts staat na negen jaar terecht voor verdacht overlijden echtgenote: “Medische fout of hartfalen, maar ik heb Christel níet vermoord” Geert De Rycke Spoedarts Kris P. werkt momenteel in een ander ziekenhuis. Ik heb niks te maken met de dood van Christel.” Spoedarts Kris P. (49) uit Brakel hield gisteren voor de correctionele rechtbank van… Lees meer »

IGJ plaatst zorglocatie Ons Thuis ‘De Heuvel’ in Dongen onder verscherpt toezicht

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft zorglocatie Ons Thuis ‘De Heuvel’ in Dongen onder verscherpt toezicht gesteld. Er zijn verbeteringen nodig om goede zorg te kunnen verlenen en de inspectie heeft er onvoldoende vertrouwen in dat die zullen worden doorgevoerd zonder extra toezicht. Op de zorglocatie wonen zeven cliënten, waarvan vier oudere cliënten. De… Lees meer »

Weenings Zorg en Welzijn failliet verklaard

Op 5 september is Weenings Zorg en Welzijn door de rechtbank in Noord-Nederland failliet verklaard. Meerten Ubbens, advocaat bij Trip Advocaten & Notarissen, is aangesteld als curator. Naar de oorzaak van het faillissement wordt onderzoek gedaan. Dat is te lezen op FaillissementsDossier.nl. Weenings biedt zorg aan mensen met gedragsproblemen en een lichamelijke of verstandelijke beperking.… Lees meer »

Inspectie: Zorg schiet tekort in twee Rotterdamse verpleeghuizen Humanitas

Inspectie: Zorg schiet tekort in twee Rotterdamse verpleeghuizen In twee Rotterdamse verpleeghuizen van Humanitas is veel mis met de zorg, stelt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). De zorgorganisatie heeft een officiële waarschuwing gekregen. Het gaat om de verpleeghuizen De Leeuwenhoek en Hannie Dekhuijzen. De waarschuwing volgt op onderzoek van de inspectie bij deze twee… Lees meer »

Nepsites proberen zorgverzekerden op te lichten

Nepsites proberen verzekerden op te lichten Oplichters gebruiken honderden nepsites om hun slachtoffers te bedotten. De makers van de sites willen misbruik maken van mensen die informatie zoeken over een nieuwe zorgverzekering, denkt de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN), die gaat over alle .nl-registraties. De SIDN ziet een verband met Prinsjesdag, die dit jaar plaatsvindt… Lees meer »