Nieuws

Ziekenhuis Rijnstate won rechtszaken tegen orthopeed van Loon en weigert excuses

Orthopeed uit Oosterbeek krijgt na 10 jaar excuses van blunderende Inspectie ARNHEM – Na jarenlange strijd en procedures heeft orthopeed Piet van Loon uit Oosterbeek een brief met excuses ontvangen van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Van Loon vertrok eind 2007 zelf uit ziekenhuis Rijnstate in Arnhem na een verschil van inzicht over het… Lees meer »

IGJ biedt orthopeed Piet van Loon Rijnstate ziekenhuis excuses en vergoeding aan voor fout op fout

IGJ biedt orthopeed excuses aan voor fout op fout De Inspectie voor de Gezondheid en Jeugdzorg heeft orthopeed Piet van Loon uit Oosterbeek jarenlang ten onrechte in een kwaad daglicht gezet en hier excuses voor aangeboden. Dat heeft een woordvoerster van de inspectiedienst bevestigd, naar aanleiding van berichtgeving door BDUMedia. De arts, die werkzaam was… Lees meer »

‘Zelftest voor baarmoederhalskanker net zo nauwkeurig als uitstrijkje’

‘Zelftest  net zo nauwkeurig als uitstrijkje’ Een zelfafnameset voor baarmoederhalskankeronderzoek is net zo nauwkeurig als het uitstrijkje bij de huisarts. Dat concluderen onderzoekers van Amsterdam UMC, Radboudumc en Erasmus MC op basis van een onderzoek onder 14.000 vrouwen. Volgens de onderzoekers is het voor het eerst dat de nauwkeurigheid op zo’n grote schaal is vastgesteld… Lees meer »

Fonds Slachtofferhulp blijft misleiden…Pilot Casemanagement voor slachtoffer medisch incident uitgebreid

Commentaar SIN-NL Laat u niet misleiden. Fonds Slachtofferhulp gebruikt het woord medisch incident en dat zegt alles! Medische fouten zijn geen incidenten, integendeel. In Nederlandse ziekenhuizen overlijden per dag ongeveer 20 mensen door medische fouten en worden per dag ongeveer 20 mensen ziek en/of invalide. Dit zijn cijfers van de Europese Commissie, weliswaar uit 2008;… Lees meer »

FTM- Hartchirurg R.Klautz LUMC: ‘Wij zijn afhankelijk van de industrie voor medische hulpmiddelen’

Gesponsorde artsen Ilona Dahl deed drie jaar onderzoek naar de banden tussen artsen en industrie. Deze serie artikelen is het resultaat. Hartchirurg LUMC: ‘Wij zijn afhankelijk van de industrie’ FTM onthulde dat topartsen in academische centra vaak verborgen consultancy-contracten hebben met producenten van medische hulpmiddelen. Daarmee lieten we zien hoezeer de medische wetenschap verknoopt is… Lees meer »

Grote storing Noordwest Ziekenhuisgroep Alkmaar, Den Helder, Heerhugowaard, Limmen en Schagen dinsdag opgelost

Grote storing Noordwest Ziekenhuisgroep dinsdag opgelost De Noordwest Ziekenhuisgroep heeft zijn grootschalige ICT-storing dinsdagmiddag opgeslot. Door de storing konden patiënten niet terecht bij de ziekenhuizen en poliklinieken van de ziekenhuisgroep. Ook konden patiënten door de storing niet worden ingelicht. De storing van de ziekenhuisgroep was omstreeks 14.00 uur verholpen, eerder gingen de poliklinieken weer open.… Lees meer »

Leidse huisarts Maarten B. ontkent ontucht met zeven jonge patiënten

Leidse huisarts ontkent ontucht met zeven jonge patiënten Een huisarts uit Leiden die wordt verdacht van ontucht met onder anderen zeven jonge patiënten, ontkent dat hij dat heeft gedaan. De 38-jarige man gaf dinsdag voor de Haagse rechtbank wel toe dat hij heimelijk 46 filmpjes had gemaakt in huisartspraktijken in Amstelveen en Schiedam. Daarvan zijn… Lees meer »

Recensie Sanne Blauw Het best verkochte boek ooit hoe cijfers ons leiden, verleiden en misleiden

Na haar promotie econometrie koos Sanne Blauw (1986) voor journalistiek als correspondent ontcijferen bij de Correspondent. Zij schrijft niet alleen om lezers cijfers uit te leggen of hoe cijfers tot stand komen maar ook om lezers te helpen. ontcijferen. Zij stelt expliciet de vraag: moeten we cijfers niet wat minder belangrijk maken in onze samenleving?… Lees meer »

Open brief aan mw Andrée van Es, voorzitter UMCG: onderzoek disfunctioneren neuroloog dr K.

translation in English available upon request OPEN BRIEF Aan mevrouw Andrée van Es, voorzitter UMCG, politica Groen -Links , lid Raad van Toezicht Orde van advocaten Onderwerp: disfunctioneren dr K. neuroloog UMCG Geachte mevrouw van Es, Hierbij vraag ik u uw verantwoordelijkheid te nemen, deze zaak grondig te onderzoeken en passende maatregelen te nemen. Als… Lees meer »

Ter nagedachtenis aan Lubertus Hankes, 1919-2000 vermoord door dr Ben Zylicz

Is dr Ben Zylicz dr Death oftewel de dokter des DOODS? Profileert zich ten onrechte als internist-oncoloog. 2016 vermeldt het BIG-register uitsluitend dat Zylicz arts is. Hij gebruikt de titel internist dus al jaren onrechtmatig. Was directeur -arts van hospice Rozenheuvel (onder auspicien van het Leger des Heils)1994-2004. Verrichtte palliatieve sedatie zonder toestemming van patient/familie,… Lees meer »

Paul Lebbink: ‘Laat de farmaceut maar komen met die rechtszaak‘

David van Dam ‘Laat de farmaceut maar komen met die rechtszaak‘ Medicijnproductie Komende week opent de Haagse apotheker Paul Lebbink een laboratorium om zelf medicijnen te maken die anders alleen voor enorme bedragen via grote farmabedrijven te verkrijgen zijn. NRC volgde zijn voorbereidingen op de strijd met de industrie. Paul Lebbink (60) staat op deze… Lees meer »

Al 27 miljoen euro aan vorderingen ingediend bij MC Slotervaart

Ongeveer 440 schuldeisers hebben tot nu toe voor bijna 27 miljoen euro aan vorderingen ingediend bij de curatoren van het vorig jaar failliet verklaarde Amsterdamse Slotervaartziekenhuis. Dat blijkt woensdag uit het eerste faillisementsverslag van de curatoren. Het schuldbedrag is inclusief de schuld aan de Belastingdienst van ruim 5 miljoen euro. “Over de voorlopige vooruitzichten voor… Lees meer »

Schnabel nieuwe voorzitter accreditatiecommissie zorgbestuurders

Paul Schnabel is per 1 januari de nieuwe voorzitter van de accreditatiecommissie voor zorgbestuurders. Hij volgt daarmee Thom de Graaf op. Dat meldt de NVZD – Vereniging van bestuurders in de zorg op 7 januari. Register De onafhankelijke accreditatiecommissie voor zorgbestuurders is ingesteld door de NVZD. Met het accreditatiesysteem voor zorgbestuurders wil de NVZD een bijdrage… Lees meer »