Lintje Chirurg Erich Hammacher Antoniusziekenhuis, ondanks medische fout bij Jorijke??

Chirurg Hammacher bijkt op 22 dec. 2016 een koninklijk lintje te hebben ontvangen, zo blijkt uit onderstaande publicatie op de website van het Antoniusziekenhuis.
Zo ook Hammacher, die nb behandelend arts was van Jorijke die onnodig haar beide onderbenen verloor, zie bericht www.sin-nl.org

Het is inmiddels bekend dat meerdere artsen ondanks het feit dat zij direct betrokken zijn bij ernstige fouten en niet of nauwelijks aan hun zorgplicht aan het slachtoffer voldoen, desondanks toch een lintje ontvangen.
Overigens is ook bekend en opvallend dat zeer veel artsen wanneer zij direct betrokken oftewel verantwoordelijk zijn voor medische fouten heel hard roepen:” ik zou het precies weer zo doen”.
Onbegrijpelijk dat basaal fatsoen, basale ethiek bij veel artsen ontbreekt.

Let wel: Jorijke heeft nooit excuses ontvangen van het Antoniusziekenhuis…..


www.antoniusziekenhuis.nl

23 december 2016

Koninklijke onderscheiding voor traumachirurg Eric Hammacher

Traumachirurg en medisch hoofd van de SEH-afdelingen Eric Hammacher mag zich voortaan Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Hij ontving de Koninklijke onderscheiding op 22 december tijdens het voor hem georganiseerde afscheidssymposium in het auditorium van het ziekenhuis. Burgemeester Van Vliet van de gemeente Gooise Meren reikte het lintje uit.

Dr. Hammacher

De eerste verbintenis tussen Hammacher en het St. Antonius stamt uit 1979, toen hij startte met de opleiding Heelkunde. De samenwerking mondde in 1985 uit in een rol als chef de clinique op de afdeling Heelkunde. Daarna werkte hij van 1986 tot 1993 als chirurg in ziekenhuis De Weezenlanden in Zwolle, om na zes jaar weer terug te keren naar de provincie Utrecht: van 1993 tot 1999 was hij als staflid heelkunde verbonden aan het Academisch Ziekenhuis Utrecht. Hij werd er onder meer medisch manager van het Centrum voor Acute Opvang en Eerste Hulp.

Terugkeer

In 1999 volgde zijn terugkeer naar het St. Antonius. Naast zijn ‘gewone’ werk als traumachirurg zette hij zich ook hier in als opleider en bestuurder. Intern was hij onder meer medisch hoofd van de SEH-afdelingen en voorzitter van onder meer de Acute Zorg Raad, de maatschap Heelkunde en de gezamenlijke werkgroep van de SEH en de huisartsenpost. Maar ook landelijk en in Europees verband bekleedde hij verschillende bestuurlijke functies bij organisaties voor heelkunde en traumatologie.

Niet met pensioen

Tijdens de toespraken ter gelegenheid van Hammachers afscheid werd ook stilgestaan bij zijn maatschappelijke inzet. Genoemd werden onder meer zijn activiteiten voor de Nederlandse Rugby Bond en de Stichting Nederlandse Sport Gehandicapten. Verder reisde hij verschillende keren naar Ghana om daar op vrijwillige basis mensen te helpen met zijn kennis en kunde.
Volgens een collega-chirurg neemt Eric Hammacher afscheid als een “bevlogen leermeester’ die een inspiratiebron was voor een hele generatie (toekomstige) traumachirurgen en Spoedeisende Hulpartsen”. “Als ik de keuze had, zou ik het allemaal weer precies zo overdoen”’, zei de vertrekkende traumachirurg in zijn dankwoord. Duidelijk werd ook dat hij niet echt met pensioen gaat: in het nieuwe jaar start Hammacher met de opleiding tot forensisch arts.