Jansen Steur zette aan tot euthanasie via morfinepomp

28 maart 2013 door: Skipr Redactie bron: www.skipr.nl
Drost: ‘Jansen Steur zette aan tot euthanasie’
De omstreden neuroloog Jansen Steur zou een aantal van zijn slachtoffers hebben aangezet tot euthanasie. Dit stelt letselschadespecialist Yme Drost, die ruim 200 slachtoffers van Jansen Steur bijstaat in De Telegraaf.
Nabestaanden van de slachtoffers hebben zich gemeld bij Drost, die zegt van hen zeer sterke aanwijzingen te hebben gekregen dat de medicus patiënten aanmoedigde tot euthanasie. “Hij zei herhaaldelijk tegen ze: „Dit is toch geen kwaliteit van leven meer”, aldus Drost in De Telegraaf. Volgens nabestaanden was de morfinepomp zelfs al aangezet toen ze in het ziekenhuis arriveerden, terwijl ze daar geen toestemming voor hadden verleend. Een paar uur later was de patiënt overleden. Volgens de familie leek het erop dat Jansen Steur het tijdstip van overlijden vooraf al had bepaald.
Rechtszaak
Tegen Jansen Steur loopt momenteel een rechtszaak die op 3 april hervat wordt. Het OM heeft Jansen Steur 21 strafbare feiten ten laste gelegd. Bij tientallen patiënten zou hij welbewust onterechte diagnoses als Parkinson, Alzheimer en MS hebben gesteld. Het mogelijk aanzetten tot euthanasie is een nieuwe beschuldiging, die door het Openbaar Ministerie (OM) nog niet nader is onderzocht.