Inspectie Gezondheidszorg heft bevel apotheker Q.H.W.J. van Loon, Breda op, omdat apotheek failliet is.

Geen bevel meer tegen Q.H.W.J. van Loon

Er geldt geen bevel meer tegen apotheker Q.H.W.J van Loon. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting ziet geen gronden meer om het bevel in stand te houden. Van Loon mag weer werken als apotheker.

De inspectie legde het bevel in april 2015 op. Tijdens een onaangekondigd bezoek aan de apotheek van Van Loon zag de inspectie risico’s voor de patiëntveiligheid, die aanleiding waren voor het opgelegde bevel. Nu de apotheek niet meer bestaat, is het bevel niet meer van toepassing.

Documenten

Inspectie heft bevel Bredase apotheker op

  • 10 januari 2018 skipr redactie bron: skipr.nl

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft het bevel aan apotheker Van Loon, voormalig eigenaar van apotheek Princenhage in Breda, opgeheven. Hij mag weer werken als apotheker.

De inspectie gaf Van Loon in april 2015 het bevel om zijn werkzaamheden als apotheker te beëindigen. Tijdens een onaangekondigd inspectiebezoek waren risico’s voor de patiëntveiligheid geconstateerd, die aanleiding waren voor het opgelegde bevel.

De apotheek is ondertussen failliet gegaan. Hierdoor is het bevel niet meer van toepassing, aldus IGJ. Ook heeft de apotheker volgens de inspectie voldoende inzicht getoond in zijn gedrag en functioneren. Daarnaast heeft hij aan de IGJ kenbaar gemaakt in de toekomst alleen als apotheker werkzaam te zullen zijn onder begeleiding van een ervaren apotheker.