Flevoziekenhuis begaat medische blunder

Commentaar SIN-NL
Een onvolledig en misleidend bericht. Ziekenhuizen zijn gebouwen.
Je bent als patient NIET veilig in een ziekenhuis.
Er worden heel veel fouten gemaakt, met grote schade voor de gezondheid van patiënten.
Dit is een individuele medische fout, volkomen vermijdbaar en verwijtbaar.
Wie is de arts, wie is de verpleegkundige die dit op zijn geweten heeft?
Staat de medische fout in het medisch dossier?
Hoe snel is de fout ontdekt en hoe snel heeft de vrouw herstelbehandeling gekregen?
Wat wordt er geleerd van de fout?
Medische fout: vertel en herstel, registreer en leer!

———————

Het Flevoziekenhuis in Almere heeft een medische misser begaan. Een 77-jarige vrouw kreeg bij een bloedtransfusie het verkeerde bloedtype toegediend. Dit meldt Omroep Flevoland.

 De vrouw met bloedgroep O kreeg bloedtype A-positief toegediend en dat kan levensgevaarlijk zijn. De toestand van de vrouw zou erop achteruit gaan, volgens de lokale omroep, maar ze is donderdag wel ontslagen uit het ziekenhuis. Ze zou nauwlettend in de gaten gehouden zijn toen ze er nog lag.

Het ziekenhuis erkent de fout en heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg op de hoogte gesteld. Het ziekenhuis stelt een intern onderzoek in om te weten komen wat er precies is misgegaan. Wanneer het onderzoek is afgerond, is nog niet bekend.

—————–
Omroep Flevoland 8 jan. 2016

Het Flevoziekenhuis in Almere heeft een flinke medische misser begaan. Een 77-jarige vrouw uit Almere kreeg bij een bloedtransfusie het verkeerde bloedtype toegediend. De vrouw met bloedgroep O kreeg bloedtype A-positief toegediend en dat kan levensgevaarlijk zijn.

Volgens haar familie gaat de gezondheid van de vrouw er op achteruit. De Almeerse lag tot donderdagmiddag in het Flevoziekenhuis en is nauwlettend in de gaten gehouden.

Het ziekenhuis erkent de grove fout en heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg op de hoogte gesteld. Een intern onderzoek moet uitwijzen wat er precies is misgegaan.

Wanneer het onderzoek is afgerond, is nog niet duidelijk. De familie van de 77-jarige vrouw wil voorlopig niet reageren.