Drie kaakchirurgen Rinksma, Bouw en de Roos Franciscusziekenhuis deur gewezen na ‘vertrouwensbreuk’A.J.Rinksma                           F.P. Bouw              P. de Roos

Toevoeging SIN-NL: dit betreft bovenstaande kaakchirurgen.
Op www.zorgkaartnederland.nl blijkt dat P. de Roos veel negatieve waarderingen over zijn handelen als kaakchirurg kreeg.
P. de Roos blijkt ook de oprichter van meerdere Besloten Vennootschappen B.V. s, zie hieronder.


Fraude-kwestie drijft Franciscusziekenhuis en kaakchirurgen uiteen

Een vertrouwensbreuk heeft het Franciscus Gasthuis & Vlietland er toe genoopt om de samenwerking met drie kaakchirurgen tot nader order stop te zetten. Dat meldt het AD. De vertrouwensbreuk is ontstaan gedurende een onderzoek naar mogelijke fraude door één van de chirurgen.

De raad van bestuur van Franciscus Gasthuis en Vlietland heeft, direct nadat het vermoeden van fraude helder werd, een diepgaand onderzoek ingesteld en maatregelen getroffen”, stelt een woordvoerster in het AD. “Gedurende het onderzoek zijn de verhoudingen tussen de kaakchirurgen en het ziekenhuis dermate verstoord, waardoor de patiëntveiligheid in geding zou kunnen komen, wat voor de raad van bestuur onacceptabel is.”

De drie kaakchirurgen vormen samen de maatschap Noordrand Rotterdam B.V.* Eén van hen wordt in het AD door directeur Chris Oomen van zorgverzekeraar DSW beticht van fraude. Volgens Oomen heeft het ziekenhuis de zaak nodeloos laten escaleren door niet bij de eerste signalen van fraude in te grijpen. “Het ziekenhuis had deze kaakchirurg toen per direct de deur moeten wijzen”, aldus Oomen in het AD**. “Ik als verzekeraar wil na fraude geen rekening meer zien van een arts. Dit gebeurde echter niet.”

Rechter

Volgens Oomen zijn patiënten nu de dupe. “Patiënten die met spoed hulp nodig hebben, kunnen niet meer in het Vlietland terecht, terwijl er met de andere kaakchirurgen niets mis was qua medische zorg.”
Het ziekenhuis zegt er alles aan te doen om de continuïteit van patiëntenzorg invulling te geven. Omdat de zaak onder de rechter is, willen geen van de betrokkenen inhoudelijk reageren.
———-
*bron: www.drimble.nl

MKA-Chirurgen Noordrand Rotterdam BV

Uitgebreide informatie over dit bedrijf met een vestiging in Rotterdam. Het adres van MKA-Chirurgen Noordrand Rotterdam BV is Beursplein 37 in Rotterdam.

Algemene gegevens:

Activiteiten MKA-Chirurgen Noordrand Rotterdam BV:

De activiteiten van MKA-Chirurgen Noordrand Rotterdam BV vinden (onder andere) plaats in de branche: Vervaardiging van gehomogeniseerde voedingspreparaten en dieetvoeding. Deze branche heeft als hoofdcategorie: ‘Industrie’ en is in dit geval verder onderverdeeld bij: ‘Vervaardiging van voedingsmiddelen’, subcategorie ‘Vervaardiging van overige voedingsmiddelen’.

Rode PijlKlik hier voor meer bedrijven actief in de branche ‘Vervaardiging van gehomogeniseerde voedingspreparaten en dieetvoeding’ in deze regio.

Informatie organisatiestructuur:

MKA-Chirurgen Noordrand Rotterdam BV is een dochter van De Roos Praktijk voor Kaakchirurgie BV. Dit bedrijf is gevestigd aan de Beursplein 37 Kamer 608 in Rotterdam (gemeente Rotterdam).

Naast MKA-Chirurgen Noordrand Rotterdam BV heeft De Roos Praktijk voor Kaakchirurgie BV nog één andere bij de Kamer van Koophandel geregistreerde dochteronderneming in Nederland. In totaal heeft de onderneming twee niveaus.

> Klik hier voor meer informatie over De Roos Praktijk voor Kaakchirurgie BV.

MKA-Chirurgen Noordrand Rotterdam BV heeft geen andere bij de Kamer van Koophandel geregistreerde nevenvestigingen.


Activiteiten De Roos Praktijk voor Kaakchirurgie BV:

De activiteiten van De Roos Praktijk voor Kaakchirurgie BV vinden (onder andere) plaats in de branche: Praktijken van kaakchirurgen. Deze branche heeft als hoofdcategorie: ‘Gezondheids- en welzijnszorg’ en is in dit geval verder onderverdeeld bij: ‘Gezondheidszorg’, subcategorie ‘Medische en tandheelkundige praktijken’.

Rode PijlKlik hier voor meer bedrijven actief in de branche ‘Praktijken van kaakchirurgen’ in deze regio.

Informatie organisatiestructuur:

De Roos Praktijk voor Kaakchirurgie BV is een houdstermaatschappij. Het heeft in Nederland drie bij de Kamer van Koophandel geregistreerde groepsmaatschappijen waarvan het gedeeltelijk of volledig eigenaar is. Hieronder volgt een lijst met andere bedrijven waarvan De Roos Praktijk voor Kaakchirurgie BV de tophoudster is.

Niveau 2

 

 

———-

** bron: AD Arianne Koning

Drie kaakchirurgen deur gewezen na ‘vertrouwensbreuk’

De raad van bestuur van Franciscus Gasthuis & Vlietland heeft de samenwerking met drie kaakchirurgen, die werkzaam waren op de locatie in Schiedam, tot nader order stopgezet. Reden voor de sluiting is een vertrouwensbreuk.
Toevoeging SIN-NL: dit betreft: Rinksma, A.J., Bouw, F.P., Roos, P. de

  Volgens Chris Oomen, directeur van zorgverzekeraar DSW, zou één van de drie kaakchirurgen van de maatschap Noordrand Rotterdam B.V. hebben gefraudeerd. Geen van de betrokkenen wil inhoudelijk reageren, omdat de zaak bij de rechter ligt. Het ziekenhuis zoekt naar een oplossing voor de gedupeerden. Patiënten kunnen nog wel terecht voor poliklinische zorg.

  Oomen noemt het kwalijk dat de raad van bestuur van Franciscus Gasthuis & Vlietland niet eerder heeft ingegrepen op de afdeling mondheelkunde. Het ziekenhuis had de samenwerking met de kaakchirurgen eerder moeten beëindigen, meent hij.

  Rechtszaak

  Patiënten die met spoed hulp nodig hebben, kunnen niet meer in het Vlietland terecht

  Chris Oomen

  De DSW-directeur stelt één van de drie kaakchirurgen heeft gefraudeerd. Deze arts zou tijdens een rechtszaak over een ander punt dit hebben toegegeven. ,,Het ziekenhuis had deze kaakchirurg toen per direct de deur moeten wijzen. Ik als verzekeraar wil na fraude geen rekening meer zien van een arts. Dit gebeurde echter niet.”

  Oomen noemt het kwalijk dat het ziekenhuis de situatie zo heeft laten escaleren. ,,Terwijl er met de andere kaakchirurgen niets mis was qua medische zorg. Patiënten die met spoed hulp nodig hebben, kunnen niet meer in het Vlietland terecht.”

  Op de afdeling mondheelkunde waren vier kaakchirurgen werkzaam. Drie van hen staan geregistreerd onder de maatschap Noordrand Rotterdam B.V. Met hen is de samenwerking stopgezet tot nader order. Een vertrouwensbreuk ligt hieraan ten grondslag, stelt een woordvoerster van het ziekenhuis. ,,De raad van bestuur van Franciscus Gasthuis & Vlietland heeft, direct nadat het vermoeden van fraude helder werd, een diepgaand onderzoek ingesteld en maatregelen getroffen”, legt de zegsvrouw uit.

  ,,Gedurende het onderzoek zijn de verhoudingen tussen de kaakchirurgen en het ziekenhuis dermate verstoord waardoor de patiëntveiligheid in geding zou kunnen komen, wat voor de raad van bestuur onacceptabel is. Wij zullen er alles aan doen om aan onze verantwoordelijkheid voor de continuïteit van patiëntenzorg invulling te geven. Patiënten kunnen wel terecht voor poliklinische zorg.”

  Rechter

  Allard Rinksma, een van de kaakchirurgen, laat in een reactie weten dat de zaak momenteel bij de rechter ligt. ,,Daarom kunnen wij er verder geen uitspraken over doen”, zegt hij. ,,Dat is niet verstandig, met het oog op eventueel toekomstige ontwikkelingen.”

  Drie * van de vier kaakchirurgen van de locatie Vlietland werken nog wel in het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel. ,,Hier speelt niets”, zo stelt een woordvoerder.


  Toevoeging SIN-NL.
  DIt zijn de drie kaakchirurgen werkzaam in ziekenhuis IJsselland, bron: www.ys.nl

  P. de Roos
  A.J. Rinksma
  F.P. Bouw