Conflict orthopeden Scheper Ziekenhuis

Patiënten van een orthopedisch chirurg van het Scheper Ziekenhuis zijn doorverwezen naar een andere arts. Aanleiding is een conflict binnen de maatschap over de samenwerking.

Volgens woordvoerder Marcel Pater van het Scheper Ziekenhuis hebben de leden van de maatschap geen ruzie over ‘medisch-inhoudelijke behandelingen’. ,,Binnen de maatschap is een discussie over de samenwerking. De chirurg is niet aan het werk. Hij houdt zich niet bezig met patiëntgebonden activiteiten.”

Volgens het ziekenhuis heeft de patiëntenzorg er niet onder geleden. Niet alle patiënten denken er zo over. Zij kregen een brief waarin staat dat ze een andere arts krijgen. ,,Ik ben bijzonder tevreden over de kwaliteit van deze arts”, zegt een patiënt. ,,Ik vind het daarom erg vreemd dat er zonder opgaaf van redenen wordt doorverwezen.”
6 februari 2016

Huidig team orthopedie Scheperziekenhuis 8 febr. 2016
bron: www.scheperziekenhuis.nl

Bulthuis, G.H. (orthopedisch chirurg)
Kamstra, P.J.E. (orthopedisch chirurg)
Smulders, T.C. (orthopedisch chirurg)
Degen, L.P.M. (orthopedisch chirurg)
Ruiten, A.G.P. van (orthopedisch chirurg)

————
25 februari 2016

———

bron: zorgvisie.nl
Conflict orthopedisch chirurgie Scheper Ziekenhuis

8 feb 2016
Binnen de maatschap orthopedie in het Scheper Ziekenhuis is een conflict over de wijze van samenwerking. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.
Medischspecialist_Fotolia450.jpg
Foto: Fotolia

Eén orthopedisch chirurg is niet meer aan het werk en houdt zich niet bezig met ‘patiënt-gebonden’ activiteiten, heeft woordvoerder Marcel Pater van het Scheper Ziekenhuis in Emmen verklaard tegenover het Dagblad van het Noorden. Er zou geen conflict zijn over medisch-inhoudelijke samenwerking, maar over de manier van samenwerken. De patiënten van de orthopedisch chirurg zijn doorverwezen naar andere specialisten. Volgens het ziekenhuis leidt de patiëntenzorg niet onder het conflict. Het DvhN haalt echter een anonieme patiënt aan die het vreemd vindt zonder opgaaf van reden doorverwezen te worden naar een andere arts, terwijl deze patiënt juist bijzonder tevreden was over de desbetreffende arts.

Orthopeden moeten er onderling uitkomen
Woordvoerder Marcel Pater wil verder niets zeggen over de inhoud van het conflict. ‘De orthopeden zijn met elkaar in gesprek. Ze moeten er samen uitkomen. Zo lang ze met elkaar spreken willen we verder geen commentaar geven.’ De maatschap orthopedie in het Scheper Ziekenhuis bestaat uit vijf orthopeden. De maatschap is niet gefuseerd met de maatschappen orthopedie van de andere twee ziekenhuizen van de Treant Zorggroep: het Bethesda Ziekenhuis in Hoogeveen en het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal. De chirurgen uit de drie ziekenhuizen zijn al wel gefuseerd tot één maatschap.